Continuerooster

Sinds 10 januari 2022 is onze school overgestapt op het continurooster. Dit betekent dat alle kinderen op school overblijven. De kinderen lunchen in de eigen groep onder begeleiding van de groepsleerkracht. In groep 1-2 is er extra ondersteuning. De kinderen nemen zelf een lunchpakket mee. We vinden het belangrijk dat er geen grote verschillen tussen de kinderen zijn. Ook vinden we het belangrijk om een gezonde voeding te stimuleren. Tussendoortjes horen daar niet mee. Dit mogen de kinderen meenemen in hun lunchpakket: 

  • broodmaaltijd

  • drinken (geen priklimonade of energiedrankjes)

  • groente en/of fruit

Kinderen nemen geen tussendoortjes zoals breekcrackers, koek of snoep mee naar school. Op vrijdag maken we een uitzondering, dan mogen de kinderen naast de lunch wel een verantwoord tussendoortje of een ‘gezonde koek’ meenemen zoals een liga, sultana, rijstwafel of peperkoek. 

De lunch van het kind zit verpakt in een broodtrommel en een drinkbeker. Deze graag voorzien van de naam van het kind. Het drinken graag meegeven in een drinkbeker in verband met het voorkomen van een grote afvalberg op school. Brengt uw kind toch een pakje drinken mee, dan komt de verpakking terug naar huis. 

Lunchtijd

We zien de lunch als een rustmoment en hebben hier een kwartier voor ingeroosterd. Als de eettijd in de klas te kort is, mogen de kinderen hun lunch buiten op een van de banken verder opeten. Brood dat niet wordt opgegeten, gooien we niet weg maar gaat weer terug naar huis in de trommel. Zo houdt u als ouder ook zicht op wat uw kind eet. We adviseren u om dezelfde hoeveelheid eten mee naar school te geven als uw kind thuis gewend is. 

Koeling 

De kinderen krijgen de mogelijkheid om hun drinken en lunch te koelen in een koelkast op school. Wanneer u hier gebruik van wilt maken, kan uw kind ‘s ochtends de drinkbeker en/of lunch in een bak plaatsen bij de ingang van de eigen groep. Deze bakken worden hierna in de koelkast gezet. Om het drinken lekker gekoeld te houden, kunt u natuurlijk ook kiezen voor een isoleerbeker. Op dit moment hebben we nog maar één koelkast, maar wordt er een extra koelkast aangeschaft voor voldoende koelmogelijkheden.

Diëten en medicijnen

Er zijn kinderen die tussen de middag medicijnen nodig hebben. Als dit het geval is worden hier met de ouders afspraken over gemaakt. Per kind wordt onder meer besproken en vastgelegd wie waarvoor bevoegd en verantwoordelijk is (medicijnprotocol). Ouders zijn ook verantwoordelijk voor het doorgeven van diëten en wijzigingen daarin. 

Buiten spelen

Na de lunch is er tijd voor ontspanning en gaan de kinderen buiten spelen. (25 minuten) Dankzij de inzet van ‘extra handen’ spelen er maximaal twee groepen tegelijkertijd buiten zodat kinderen voldoende plek hebben om lekker te spelen. We hebben verschillende spelmaterialen gekocht speciaal voor het overblijven. Bij slecht weer blijven de kinderen in de klas. De kinderen mogen dan vrij spelen onder begeleiding van een leerkracht of overblijfkracht.